Wie zijn wij?

Mibacu is een opleidings- en adviesbureau, wij verzorgen opleidingen, cursussen en trainingen op het brede terrein van omgevingsrecht (milieu, ruimtelijke ordening, bouwen en veiligheid), met als specialisatie vergunningverlening, toezicht en handhaving milieu. Hiermee hebben wij een gevestigde naam bij provincies, gemeenten, omgevings- en uitvoeringsdiensten, water- en hoogheemraadschappen en Rijkswaterstaat.

Mibacu staat voor actuele, praktijkgerichte en hoogwaardige opleidingen, cursussen en trainingen. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat actuele opleidingswensen uit het werkveld snel en praktisch in te vullen door het verzorgen van cursussen met open inschrijving, in-company-trajecten of individuele trainingen.

Onze kracht schuilt in flexibiliteit en klantgerichtheid, wij zijn een kleine organisatie met een groot netwerk aan trainers en docenten, die merendeels al vele jaren deel uitmaken van ons docententeam. Zij zijn werkzaam op het gebied van omgevingsrecht bij overheid, adviesbureaus of bedrijven, en hebben ruime praktijkervaring op dit vakgebied.

Wij kennen de praktijk; regelmatig voeren wij voor overheden integrale milieucontroles uit. Door de combinatie van opleiding en uitvoering snijdt het mes aan twee kanten; onze vakkennis wordt ingezet voor toezicht en advisering, en de daarbij opgedane praktijkkennis wordt verwerkt in onze opleidingsproducten.