Basiscursus Omgevingswet

woensdag 04 april 2018 in Utrecht.

De basiscursus Omgevingswet wordt verzorgd in samenwerking met Stantec.

Inleiding
De rijksoverheid werkt aan een Omgevingswet waarin een groot deel van de bestaandewetgeving op het terrein van de fysieke leefomgeving op zal gaan. Hoewel de wet niet op korte termijn wordt ingevoerd is het aan te raden vroegtijdig geïnformeerd en voorbereid te zijn. De basiscursus Omgevingswet is gebaseerd op actuele informatie over de wet en het gehele bijbehorende stelsel zoals dat op het moment van geven van de cursus bekend is. De cursus zal de komende tijd verder modulair uitgebouwd worden.

 

Doelgroep
De cursusdag is bedoeld voor management en uitvoerend medewerkers binnen het omgevingsrecht, werkzaam bij omgevingsdiensten, provincies, gemeenten en waterkwaliteitsbeheerders, die te maken gaan krijgen met de Omgevingswet, en is bij uitstek geschikt voor degene die binnen een overheidsorganisatie verantwoordelijk is voor het volgen van de ontwikkelingen rondom de Omgevingswet en het in de toekomst implementeren van deze wet.

Programma
Tijdens de cursusdag komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Inleiding
 • De Omgevingswet:
  – doelen
  – scope
  – ontwerpprincipes
  – opbouw
  – voortgang van het wetgevings- en implementatietraject
 • Begrip ‘fysieke leefomgeving’
 • De (kern)instrumenten van de Omgevingswet
 • Praktijkcasussen
 • Uitvoeringsregelgeving
 • Tijdsplanning van de wet
 • Aanbevelingen om in de eigen organisatie mee aan de slag te gaan.

Docent
Dhr. Jos Dolstra, werkzaam als senior consultant omgevingsrecht bij Stantec, voorheen MWH. Jos Dolstra heeft de basiscursus Omgevingswet reeds voor een groot aantal organisaties mogen verzorgen. Daarnaast is hij actief in projecten bij verschillende overheidsorganisaties in de voorbereidingen op de Omgevingswet.
Hij is namens de VVM, het netwerk van Milieuprofessionals, projectleider van de jaarlijkse Dag van de  Omgevingswet.

Uitvoering
De basiscursus Omgevingswet wordt verzorgd op woensdag 4 april 2018 van 9.30 tot 16.30 uur te Utrecht.

Lesmateriaal
De deelnemers ontvangen het lesmateriaal digitaal op USB-stick en tijdens de cursus staat iedere deelnemer een ASUS-netbook ter beschikking. Daarnaast wordt een papieren versie van de handouts verstrekt.

Kosten
De kosten bedragen € 495,- exclusief 21% BTW per deelnemer.

Categorie:

Incompany en maatwerk

Bent u op zoek naar een training of cursus, op maat gemaakt voor uw eigen organisatie? Wij kunnen voor u een in-company, maatwerktraject of training-on-the-job verzorgen.

Meer informatie

Nieuws

Nieuwe ontwikkelingen in het omgevingsrecht, actuele columns en achtergrondinformatie over onze cursussen vindt u hier.

Lees verder

Vragen?

Neem voor meer informatie of een persoonlijk studie-advies contact met ons op via telefoonnummer (030) 60 11 893 , email info@mibacu.nl of via ons contactformulier.

Stel je vraag